ASUMINEN

Kansanopiston henkeen kuuluu siellä asuminen. Tunneille pääsee kävellen muutamassa minuutissa. Opistossa saat uusia ystäviä ja pääset turvallisessa ympäristössä itsenäisen opiskelijaelämän alkuun – kuitenkin niin, että valmis ruokapöytä odottaa neljä kertaa päivässä. Opistossa koet aitoa yhteisöllistä elämää.


Opistossamme on 150 asuntolapaikkaa.

Asuntolarakennukset sijaitsevat eri puolella pihapiiriä. Maksuton majoitus sisältää asumisen kahden hengen huoneessa, mutta lisämaksusta on myös yhden hengen huoneita saatavana rajoitetusti.

Soluissa on viisi kahden hengen ja kaksi yhden hengen huonetta sekä yhteinen oleskelutila, pikkukeittiö ja wc- ja suihkutilat.

Mataleena ja Impivaara ovat rivitaloja, joissa asutaan kaksioissa. Neljä henkeä jakaa saman ulko-oven takana yhteistä keittiötä sekä wc- ja suihkutilaa.

VAPAA-AIKA

Opisto sijaitsee maalla Rautaveden rannalla. Rauhallinen pienen oppilaitoksen opiskeluympäristö tarjoaa mahdollisuuden myös lepoon.

Opistolla on lisäksi hyvät ulkoilumahdollisuudet. Opiston alueella on tenniskenttä, jalkapallokenttä, lentopallokenttä, frisbeegolf-rata ja uimaranta sekä soutuveneitä, kanootteja ja kävelysauvoja. Pelivälineitä saa lainata opistolta.

Rantasauna lämpenee talvisaikaan keskiviikkoisin ja kesällä kesäkurssilaisille miltei joka ilta. Omaa sisäliikunta- tai kuntosalia ei ole, mutta opiskelijat ovat saaneet käyttää läheisen Voimarinteen liikunta- ja kuntosaleja vuorollaan. Opistolla on iltaisin tarjolla erilaisia harrastekursseja, kuten jumppaa, palloilua, käsitöitä, kuvataidekerhoa, luovan ilmaisun kursseja, raamattupiirejä ja takkailtoja.