Tarjolla elämäsi parasta aikaa

Raamattukurssilla annetaan opetusta 324 tuntia 12 viikon aikana. Valtaosa kurssin opetusohjelmaa muodostuu Raamatun kirjojen opiskelemisesta. Raamattua luetaan kirja kerrallaan, luku kerrallaan ja jakso jaksolta. Roomalaiskirjeestä aloitetaan, jatketaan evankeliumilla, siirrytään vähitellen myös Vanhan testamentin puolelle.

Raamattua jakso jaksolta etenevän opetuksen lisäksi ohjelmassa on tarvittavia tukiaineita. Joistakin Raamatun kirjoista pidetään vain yksi tunti, jonka tarkoituksena on avata se lukijalle. Kurssilla opiskellaan myös Israelin historiaa ja maantietoa. Raamattua kuljetaan paitsi pitkin – luku kerrallaan – myös poikin, aihe kerrallaan (dogmatiikka).
Kolme kuukautta on lyhyt aika. Koko Raamattua ei ehditä lukea läpi, mutta paljon ehditään. Jokainen ottaa vastaan niin paljon kuin pystyy. Kokeita tai tenttejä ei ole – ei tietenkään.

Kaiken opetuksen keskuksena on opiston tunnuslauseeksi valittu Raamatun totuus: Meillä on lunastus. Se usko on saanut aikanaan ihmiset rakentamaan Opiston. Sen sanoman äärelle keräännytään edelleen.

Miten kurssille haetaan?

Kurssille haluava täyttää hakulomakkeen sähköisesti. Voit toimittaa hakemuksen myös postitse opistolle. Tämän lisäksi tarvitaan todistus riittävästä terveydentilasta. Yksinkertaisimmin asiat järjestyvät niin, että pyydät terveyskyselylomakkeen Opistolta tai lataat sen täältä. Voit myös tilata sen sähköpostilla osoitteesta toimisto@keokarkku.fi.

Kurssin hinta on 100 € viikolta, yhteensä 1200 €. Hintaan sisältyy opetus, opintomateriaali, majoitus kahden hengen huoneissa ja täysihoito (ma-pe). Viikonvaihteet voi useimmiten viettää opistolla erillistä maksua vastaan. Raamattukurssilaiset voivat osallistua opistolla järjestettäville viikonloppukursseille -50% alennuksella. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea valtion opintotukea ja -lainaa. opiskelija voi saada Kelalta opintotukea 250€/kk. Jos olet työtön tai eläkeläinen, voit hakea kurssimaksujen alentamista varten myös opintoseteliä.

AMMATTITASOISTA KUNTOVALMENNUSTA

Raamattuopetusta on keskimäärin viisi tuntia päivässä maanantaista perjantaihin. Nyt sinulla on mahdollisuus aloittaa samalla kunnon kohotus.

Kuntovalmennuksesta vastaa ja ohjaa liikunnanohjaaja ja kuntoutuksen ohjaaja (AMK) Heli Mattila.

Tavoitteena ovat lihas- ja kestävyyskunnon parantaminen (omasta lähtötasosta) sekä liikunnan ilon löytäminen. Painonpudotuksen/ruokailutottumusten muuttamisen voi myös ottaa tavoitteeksi.

– Ryhmälle yhteinen harjoitus 5 kertaa á 90 min

– Lihaskunnon alku- ja lopputestaus

– Kehonkoostumusmittaukset alussa ja lopussa

– Joka kerta pieni tietoisku liikuntaan ja terveyteen liittyvistä aiheista sekä lihaskunto- / liikkuvuus-/ aerobinen harjoitus, ryhmän toiveet huomioiden

– Henkilökohtainen alkuhaastattelu ja tavoitteiden asettelu, kunto-ohjelma 3 kuukaudeksi,

– 1 henkilökohtainen ohjauskerta, loppukeskustelu

– Puhelin- ja sähköpostikonsultointi tarvittaessa

– Hinta 225 € / henkilö, vähintään 6 osallistujaa, lisätunnit sopimuksen mukaan

Kurssin hinta on kolmen kuukauden ajalta 1425 euroa (sisältää raamattukurssin ja kuntovalmennuksen täysihoidolla ma-pe). Kuntovalmennus toteutuu, mikäli osallistujia on riittävä määrä. Pelkän raamattukurssin hinta on 1200 euroa.

ELÄMÄ KIRJAKSI -KIRJOITTAJAVALMENNUS SYKSYLLÄ 2020

Millainen lapsuutesi oli? Miten elämä on sinua kuljettanut? Millaisia tarinoita muistoistasi voisi kirjoittaa? Raamattukurssin aikana voit käydä omia muistojasi läpi ohjatusti kirjoittamalla. Kirjoitusohjauksesta vastaa sanataideopettaja ja toimittaja Tiina Laaninen.

Kirjoituskurssi sisältää:

– Neljä ryhmän yhteistä tapaamista 4 x 120 minuuttia, joissa kirjoitamme, käymme läpi kirjoittamisen perusteita ja joissa on mahdollisuus rakentavaan tekstipalautteeseen.

– Henkilökohtainen tavoitteen asettamisen kurssin alussa.

– Ryhmän yhteinen whatsapp-ryhmä, jossa joka viikko pieni kirjoittamisen lämmittelyharjoitus.

– Puhelin- ja sähköpostikonsultointi tarvittaessa.

– Henkilökohtainen loppukeskustelu, joka sisältää palautteen jostakin kirjoittajan tekstistä (tekstin maksimipituus 5 sivua). Kurssilaisen toivoessa tämä ohjauskerta voi olla kurssin aikanakin. 

– Hinta 245 e/henkilö, vähintään 6 osallistujaa, lisätunnit sopimuksen mukaan. Voit osallistua pelkästään kirjoittajavalmennukseen.

Kurssi sopii alkusysäykseksi oman elämäkertakirjan tekemiselle. Mukaan voit tulla myös ilman julkaisutavoitetta tutkimaan omaa elämääsi kirjoittamalla. Kurssilla ei käytetä punakynää, etkä voi kirjoittaa väärin. Kurssi sopii jo jonkin verran kirjoittaneelle tai kirjoittamisharrastuksen nyt aloittavalle.

Kurssin hinta on kolmen kuukauden ajalta 1425 euroa 

(sisältää raamattukurssin ja kirjoittajavalmennuksen täysihoidolla ma-pe). 

Pelkän raamattukurssin hinta on 1200 euroa.

Kirjoittajavalmennus toteutuu, mikäli osallistujia on riittävä määrä. 

Elämä kirjaksi -starttiviikonloppu 5.−6.9.2020. Hinta 100 euroa 

täysihoidolla omin liinavaattein 2-hh. Lisätiedot.

Raamattuopetuksesta kysy lisää, Erkki Koskenniemi, puh. 050 594 4773, erkki.koskenniemi@sley.fi

Kuntovalmennuksesta kysy lisää, Heli Mattila, puh. 050 587 0530, heli.mattila@kuntoaskel.net.

Kirjoitusvalmennuksesta kysy lisää, Tiina Laaninen, puh. 040 737 6063, tiina@laaninen.fi.

Seuraavat raamattukurssit järjestetään

3.2.-30.4.2020, 31.8.-27.11.2020

Hakulomake
Terveydentilakysely