Vuosi 2020 on alkanut opistolla tehokkaasti ja iloisesti. Vuosi vaihtui jälleen kerran Riemumessun sanoin ja sävelin. Opiston vuodenvaihteenpäiville kokoontuneet 150 nuorta ja messuun saapunut vanhempikin väki saivat polvistua ensin yhdessä Herran pöytään ja sitten kajauttaa jo tuttuun tapaan yhdessä opiston pihalla Jumala ompi linnamme –virren. 

Seuraavana pyhänä ja loppiaismaanantaina messuun saapuvista moni hieraisi silmiään: pääoven vierestä alkoi iso kaivuutyömaa ja päärakennuksen sokkeli oli paljaana. Loppuvuodesta todettiin, että nyt viemäriremontin yhteydessä täytyy uusia myös sadevesijärjestelmämme, sillä vanhat sadevesikaivot olivat tulleet tiensä päähän. Kaivinkoneet ja kuorma-autot siis pihalle, sokkelit esiin ympäri taloa, uudet patolevyt ja salaojaputket paikoilleen. Tällä viikolla olemme saaneet seurata päivittäin työn edistymistä, mutta kuukausi tässä kuulemma ainakin menee, ennen kuin koko päärakennus on kierretty ympäri.

Samaan aikaan viemäriremontti edistyy keittiön osalta ja lattiaa päästään jo tällä viikolla pinnoittamaan. Muuttoautot keittiön paluumuuttoa varten on jo tilattu ja näillä näkymin keittiön väki pääsee pakkaamaan ja muuttamaan pois Sorjan väliaikaistiloista suunnitelmien mukaisesti tammikuun lopussa. Helmikuun alusta alkaen meillä on taas oma keittiö ja ruokasali käytössä, jos kaikki sujuu odotetusti. Sitä täytyy sitten kyllä juhlia! Päärakennuksen toisessa päässä, Mainiemen asuntolaan vievän alakäytävän varrella, remontti jatkuu vielä jonkin aikaa. Myös uuden majoitusrakennuksen suunnittelussa on vihdoin päästy kunnolla eteenpäin ja rakentaminen alkaa keväällä, mutta siitä lisää seuraavalla kertaa!

Remonttikuulumisten lisäksi myös opiskelukuulumisia: Uusi vuosi ja kevätlukukausi pyörähti liikkeelle tiistaina 7.1. Erälinjalla aloitti uusi ryhmä, 20 opiskelijaa, ja myös maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa aloitti uusi ryhmä, kymmenkunta uutta opiskelijaa. Raamattukurssi alkaa helmikuun alussa ja sinne on jo mukavasti tulijoita, mutta ryhmään mahtuu vielä. Joulujuhlassa annettiin perusopetuksen päättötodistus 11:lle peruskoulun suorittaneelle maahanmuuttajalle ja todistus 18:lle ammattitutkinnon suorittaneelle erälinjalaiselle. Lukiossa jatkuu arkinen aherrus. Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat vasta maaliskuussa.

Kurssisihteerimme Maarit Heinonen siirtyi vuoden alussa 100%:seen työhön suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia ja jo tuttuja mielenkiintoisia lyhytkursseja ja minäkin palasin syksyn osittaiselta palkattomalta toimivapaaltani 100%:n työhön. 

Päivän Tunnussana on rohkaissut meitä opiston väkeä joka aamu ja samaa rohkaisua tahdon jakaa eteenpäin Sinullekin, kolme eri psalmin säettä: Saat nauttia Herran hyvyyttä, hän antaa sinulle, mitä sydämesi toivoo. Ps.37:4

Herra, tue meitä uskollisesti, kun me panemme toivomme sinuun. Ps.33:22

Jumala vyöttää minut voimalla. Ps.18:33

CategoryBlogi
YHTEYSTIEDOT

Mainiementie 50, 38100 Sastamala

Vaihde: (03) 5134 151 (arkisin klo 9.00-15.30)

Katso henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Sähköposti: toimisto@keokarkku.fi

Päivystysnumero: 0400 951 441 (kurssien aikana, ei ilmoittautumisia), 044 770 0398 (ilta- ja yöpäivystys ma-to)

Tilinumero: Karkun Osuuspankki FI24 5113 0720 0005 23

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Top
Seuraa meitä: