Kotoutumiskoulutus 

Koulutus järjestetään pysyvästi Suomessa asuville maahanmuuttajille.

Maahanmuuttajan alkuopetuksen tavoitteena on rakentaa pohja maahanmuuttajan kotoutumiselle suomalaiseen yhteiskuntaan. Alkuopetuksen jälkeen hänellä ovat edellytykset jatkaa työhön tai koulutukseen.

Alkuhaastattelussa selvitetään henkilön kokonaistilanne, kartoitetaan hänen luku- ja kirjoitustaitonsa, sekä pohditaan, onko hän aiemmin työskennellyt ammatissa, joka olisi sisältänyt suomalaisilla työmarkkinoilla käyttökelpoista osaamista.

Koulutuksen aikana laaditaan yksilöity ura- ja työnhakusuunnitelma.

Opiskelijalle esitellään opiskelumahdollisuuksia ja häntä ohjataan hänen taitojaan ja motivaatiotaan vastaavalle polulle.

Opetuskielenä on suomi.

Koulutus sisältää työharjoittelua työpaikalla.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti kotouttamislain piiriin kuuluville työttömille työnhakijoille, joilla on työvoimapoliittinen koulutustarve ja jotka soveltuvat koulutukseen. Koulutukseen voidaan valita harkinnan mukaan myös kauemmin maassa asuneita.

Koulutuksen tavoitteena on parantaa suomen kielen osaamista ja löytää opiskelijalle sopiva työ- tai koulutuspolku.

Koulutus alkaa 3.8.2020.

Jatkuva haku

Lisätiedot

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
* Henkilökohtainen suunnitelma ja orientaatio
* Suomen kieli ja viestintä

* Atk-opetus
* Työelämä- ja yhteiskuntataidot
* Henkilökohtainen ohjaus

* Työnhakuvalmennus
* Työssäoppiminen
* Jatkosuunnitelma

Koulutuksessa sovelletaan käytännönläheisiä opetusmenetelmiä ja työskentelytapoja, myös verkko-opiskelua ja tutustumiskäyntejä.

Kysy lisää koulutuksesta: Maahanmuuttajakoulutuksen linjanjohtaja Marianne Aalto, marianne.aalto@keokarkku.fi, puh. 050 338 0562. Rehtori Marja Koskenniemi, marja.koskenniemi@keokarkku.fi , puh 0400 159 149.

Hakulomake