Syksyllä käynnistyy suomenkielisille Peruskoulu valmiiksi R17 -linja. 

Oletko 17 vuotta täyttänyt, mutta sinulta puuttuu perusopetuksen päättötodistus? Nyt voit hakea meille jatkamaan opintoja.

Opetus alkaa 17.8.2020 ja päättyy 21.5.2021.

Tiedustelut rehtori Marja Koskenniemi, puh. 040 015 9149, marja.koskenniemi@keokarkku.fi.

 

Hakulomake

7.5.2020

Lukio ja aikuisten perusopetus jatkavat etäopetuksena kevätlukukauden loppuun.

Kevätjuhla järjestetään etäjuhlana 20.5. klo 12.

Keväällä valmistuvia ylioppilaita juhlitaan myöhemmin syksyllä.

Kesän kursseja järjestetään koronarajoituksien puitteissa. Osa kursseista on kuitenkin peruttu, osa siirretty myöhempään ajankohtaan tänä kesänä, osa kokonaan ensi kesään. Joitakin kursseja järjestetään etänä.

Rippikoululeirit pyritään järjestämään uuden aikataulun mukaan hallituksen ja piispainkokouksen suosituksia ja ohjeita noudattaen. Rippikoululaisiin ollaan suoraan yhteydessä heti kun se on mahdollista.

1. rippikoululeiri (Erkki Koskenniemi, Valtteri Tikkakoski, Aino-Maija Helkkula) järjestetään 23.6.–5.7.2020.

2. rippikoululeiri (Juha Heinonen, Antero Toikka, Milla Koskenniemi, Lasse Räty) järjestetään 29.6.–11.7.2020.

3. rippikoululeiri (Johan Helkkula, Samuli Luomaranta, Julia Immonen) järjestetään 7.7.–18.7.2020.

4. rippikoululeiri (Markus Malmivaara, Leo Brenner, Fia Rautavuori) järjestetään 21.7.–2.8.2020.

7.5.2020

Aina kun maata kaivetaan, minussa herää pieni arkeologi. Mitä jos kaivinkoneen kauhaan osuisi jotain arvokasta? Löytäisimmekö jotain edellisille sukupolville kuulunutta kauan kadoksissa ollutta? Joskus leikittelen ajatuksella suuren rahakirstun löytymisellä, jolla saisimme rakennuskulut katettua.

Sellaista ei ole löytynyt. Sen sijaan maasta on nostettu valtavan suuria kiviä, jotka ovat itsessään kuin taideteoksia. Ensin kivet aseteltiin Mataleenan eteen. Asetelma oli kuitenkin erikoinen. Näytti siltä, että opisto varautuisi sotaan. Suuret kivet olivat kuin toisen maailmansodan aikaisia panssarivaunuesteitä. Päädyimme asettelemaan kivet opiston takapihalle. Saimme jo ennestään kauniiseen luonnonnäkymään upean tilataideteoksen.

Hiljaisella opistolla rakennustyöt ovat sujuneet vauhdikkaasti. Sokkeli on valettu. Rakennuksen ulko- ja sisäpuoliset maantäytöt ovat valmiina. Sokkeli on eristetty 20 senttimetrin styroksilevyillä. Kaikki putkivedot on kaivettu ja kaivannot täytetty.

Seuraavaksi rakennuksen pohja saa styroksipeitteen, jonka päälle ensi viikolla valetaan betoni.

On ilo seurata ammattimiehiä työssään. Olosuhteet ovat olleet rakentamiselle suotuisat. Monena päivänä aurinko on paistanut kirkkaasti ja työrauha on opiskelijoiden puuttumisen takia ollut täydellinen.

Kiitos tuestasi ja esirukouksistasi hankkeelle!

Sleyn kevätkeräys hankkeelle jatkuu edelleen osoitteessa https://www.taivaallinenlahja.fi/

Karkun evankelisen opiston uuden majoitusrakennuksen rakentaminen on alkanut. Tässä blogissa kerron työn etenemisestä.

30.3. pidettiin alkukatselmus ja sen jälkeen työt ovat alkaneet rakennuksen pohjatöiden tekemisellä. 7.4. merkattiin rakennuksen sijainti.

Majoitusrakennuksen kerrosala on 302 m2 ja huoneistoala 250 m2. Kuhunkin kymmeneen huoneeseen tulee suihku ja WC. Rakennukseen tulee kaksi keittiöllä varustettua yhteistilaa. Keskellä rakennusta on tekninen tila ja patjavarasto. Urakoitsijana on Pohjola-talotuotanto.

Joka päivä tapahtuu uutta. Tänään Rakennus ja metallipalvelu Häkkinen Punkalaitumelta on porannut reikiä kallioon räjäytystyötä varten. Räjähdemattoja asetellaan paikalleen. 1,3 metriä maata on kuorittu rakennuksen paikalta. Kaivuutyötä tekee TS louhinta Sastamalasta.

Rakennustyön kannalta on erinomaista, että opiskelijat ovat etäopetuksessa. Kulkureitit ovat mullan ja saven sotkemia. Minkälainen työ olisikaan siivota yhteisiä tiloja urakan keskellä!

Olemme innostuneina seuraamassa, miten opiston tulevaisuutta rakennetaan. Toki taloudellinen haaste on suuri. Varainhankintaa on tehostettu ja iloitsemme Sleyn kevätkeräyksen osoittamista hankkeellemme.

Olen saanut toteuttaa hauskoja kampanjoita. Nyt tarjoamme paikallisille yrityksille mahdollisuutta saada oma nimikoitu huoneensa rakennuksesta.
Mikäli haluat tukea työtämme, voit tehdä lahjoituksen osoitteessa www.taivaallinenlahja.fi

Päivitän kahden viikon välein kuulumisiamme!
terveisin,
Matti Rusama
vararehtori

Täältä kun lähdemme kulkemaan, 

pääsiäinen jatkua saa.

Toiveikkaasti astumme tulevaan. 

Pääsiäinen jatkua saa.

Hän kanssamme käy tuleville teille,

kanssamme käy, ilon antaa meille.

Jeesus nousi ylös haudastaan!

Vaikka moni vaikeus odottaa, 

pääsiäinen jatkua saa.

Vapahtaja heikkoja vahvistaa. 

Pääsiäinen jatkua saa.

Hän kanssamme käy…

Jeesus antoi meille tehtävän. 

Pääsiäinen jatkua saa.

Levittäkää viestiä elämän. 

Pääsiäinen jatkua saa.

Hän kanssamme käy tuleville teille

kanssamme käy, ilon antaa meille.

Jeesus nousi ylös haudastaan.

Pääsiäisterveiset opistolta tämän kauniin Anna-Mari Kaskisen laulun myötä!

Koronaepidemia on vaikuttanut opiston arkeen ja hiljentänyt pihapiirin. Ei näy opiskelijoita eikä viikonloppukurssilaisia. Luokat ja käytävät ovat tyhjiä. Opetus jatkuu silti hiljaisuuden kätköissä, mutta tapahtuu verkon välityksellä, etäopetuksena. Kesän kurssien suunnittelu jatkuu, mutta yksin Jumala tietää, saammeko toteuttaa ne. Emme voi muuta kuin odottaa, seurata tilannetta ja rukoilla.

Samaan aikaan opiston pihapiirissä kuitenkin tapahtuu jotain, mistä iloitsemme kovasti: uuden asuntolan rakennusprojekti on alkanut! Kaivinkone on kaivanut maata, kalliota ja isoja kiviä on räjäytetty pois uuden rakennuksen perustusten tieltä. Uuden rakennuksen on määrä nousta vanhan 1990-luvulla puretun kaksikerroksisen puisen Maatialan paikalle. Kiitämme Jumalaa ja kutsumme sinua mukaan rukoillen tukemaan tätä jo vuosia suunniteltua ja odotettua hanketta.

Myös joka sunnuntai opistolla tapahtuu edelleen: Vaikka emme voi kokoontua yhteiseen messuun, voimme netin kautta seurata juhlasalista lähetettäviä sanajumalanpalveluksia. Voimme kokoontua sanan ääreen yhteen kukin omassa kodissamme. Tänä keväänä jos joskus meitä jokaista kutsutaan rukoilemaan Herraamme, rukoilemaan Suomen kansan ja koko maailman puolesta: Herra armahda ja auta. Samalla saamme turvallisesti laulaa: Vapahtaja heikkoja vahvistaa, pääsiäinen jatkua saa. Hän kanssamme käy tuleville teille, kanssamme käy, ilon antaa meille. Jeesus nousi ylös haudastaan!  

Karkun evankelisen opiston uuden asuntolan rakennusprojekti on virallisesti aloitettu tänään 30.3.2020.

– Ensimmäiseksi puretaan vanha roskakatos pois ja kaadetaan liian lähellä olevat puut. Torstaina merkitään rakennuksen rajat ja siitä homma lähtee etenemään. Tavoitteena on saada talo juhannukseen mennessä vesikattoon, kertoo opiston rehtori Marja Koskenniemi.

– Uusi rakennus tulee sijaitsemaan niin, että sen keskiosa  on suunnilleen takana olevan kellarin kohdalla.

Kuvassa vasemmalta Pohjola-talotuotannon vastaava työnjohtaja Sami Laakso ja toimitusjohtaja Jukka Naskali, vararehtori Matti Rusama, Sastamalan kaupungin rakennustarkastaja Tero Honkamäki, joka johti aloituskokouksen ja piti pöytäkirjaa sekä opiston kiinteistönhoitaja Niko Majalahti.


Alkutalvi 2020 jää muistoihin ennätyslämpimänä: ei lunta eikä pakkasta suurimmassa osassa Suomea. Ei myöskään täällä Karkussa, jossa tähän mennessä joka vuosi on saatu nauttia hyvistä hiihtokeleistä ja lumileikeistä. 

Talviloma on kuitenkin edessä, mikä tekee hyvää kaikille puurtajille, sekä opiskelijoille että työntekijöille. Opiskelijat lähtevät kotiin ja tilalle tulee talviloman viettäjiä. Ensin on perheiden hiihtolomaleiri, sitten akvarellikurssi ja senioreiden lomapäivät. Toivomme leireille aurinkoista säätä ja kurssilaisille iloista lomamieltä. Kelpaa tänne nyt tulla, sillä keittiön remontti on valmistunut ja ruokasalikin saanut uutta ilmettä. Tiistaina 18.2. juhlimme sitä kakkukahveilla. Tulkaahan ihailemaan ruokasalin uusia kauniita kangastauluja, joissa valot tuikkivat ikkunoissa!

Samaan aikaan on viimeistelty uuden majoitusrakennuksen suunnitelmia ja haettu rakennuslupa kaupungilta. Lupa on nyt saatu ja rakennustöiden on määrä alkaa keväällä! Se on suuri ilon ja kiitoksen aihe. Muistathan sinäkin tätä isoa rakennusprojektia rukouksin.

Sää on ollut suosittu ja helppo puheenaihe tänä talvena. Ymmärtäähän sen, sillä se vaikuttaa paljon arkeemme. Arkeemme ja koko elämäämme vaikuttaa kuitenkin säätä paljon enemmän toinen täysin toisen mittakaavan asia: Jumalan rakkaus. Joku viisas on sanonut, että jos oikein ymmärtäisimme Jumalan armon ja rakkauden valtavuuden, emme muuta tekisi kuin kiittäisimme ja ylistäisimme häntä koko loppuelämämme. Viis vesisateesta ja rännästä ja loskakelistä, Jumala rakastaa minua ja sinua! Jeesus kulkee kanssamme. Voisimmeko siis kääntää joskus säätä koskevat puheemme ja päivittelymme vaikka lopuksi siihen isompaan: Jumalan rakkauteen? 

Sen voi tehdä vaikka vanhan laulun sanoin: Aurinko oi pilveen mennä voi ja harmaat värit usein luonnon peittää. Yllä pilvien on taivas sininen, ja yläpuolla kaiken sen on kotimaani kirkkauden. Taivaan Isä pitää huolta lapsistaan ja voimaa antaa päivään uuteen.

Vuosi 2020 on alkanut opistolla tehokkaasti ja iloisesti. Vuosi vaihtui jälleen kerran Riemumessun sanoin ja sävelin. Opiston vuodenvaihteenpäiville kokoontuneet 150 nuorta ja messuun saapunut vanhempikin väki saivat polvistua ensin yhdessä Herran pöytään ja sitten kajauttaa jo tuttuun tapaan yhdessä opiston pihalla Jumala ompi linnamme –virren. 

Seuraavana pyhänä ja loppiaismaanantaina messuun saapuvista moni hieraisi silmiään: pääoven vierestä alkoi iso kaivuutyömaa ja päärakennuksen sokkeli oli paljaana. Loppuvuodesta todettiin, että nyt viemäriremontin yhteydessä täytyy uusia myös sadevesijärjestelmämme, sillä vanhat sadevesikaivot olivat tulleet tiensä päähän. Kaivinkoneet ja kuorma-autot siis pihalle, sokkelit esiin ympäri taloa, uudet patolevyt ja salaojaputket paikoilleen. Tällä viikolla olemme saaneet seurata päivittäin työn edistymistä, mutta kuukausi tässä kuulemma ainakin menee, ennen kuin koko päärakennus on kierretty ympäri.

Samaan aikaan viemäriremontti edistyy keittiön osalta ja lattiaa päästään jo tällä viikolla pinnoittamaan. Muuttoautot keittiön paluumuuttoa varten on jo tilattu ja näillä näkymin keittiön väki pääsee pakkaamaan ja muuttamaan pois Sorjan väliaikaistiloista suunnitelmien mukaisesti tammikuun lopussa. Helmikuun alusta alkaen meillä on taas oma keittiö ja ruokasali käytössä, jos kaikki sujuu odotetusti. Sitä täytyy sitten kyllä juhlia! Päärakennuksen toisessa päässä, Mainiemen asuntolaan vievän alakäytävän varrella, remontti jatkuu vielä jonkin aikaa. Myös uuden majoitusrakennuksen suunnittelussa on vihdoin päästy kunnolla eteenpäin ja rakentaminen alkaa keväällä, mutta siitä lisää seuraavalla kertaa!

Remonttikuulumisten lisäksi myös opiskelukuulumisia: Uusi vuosi ja kevätlukukausi pyörähti liikkeelle tiistaina 7.1. Erälinjalla aloitti uusi ryhmä, 20 opiskelijaa, ja myös maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa aloitti uusi ryhmä, kymmenkunta uutta opiskelijaa. Raamattukurssi alkaa helmikuun alussa ja sinne on jo mukavasti tulijoita, mutta ryhmään mahtuu vielä. Joulujuhlassa annettiin perusopetuksen päättötodistus 11:lle peruskoulun suorittaneelle maahanmuuttajalle ja todistus 18:lle ammattitutkinnon suorittaneelle erälinjalaiselle. Lukiossa jatkuu arkinen aherrus. Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat vasta maaliskuussa.

Kurssisihteerimme Maarit Heinonen siirtyi vuoden alussa 100%:seen työhön suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia ja jo tuttuja mielenkiintoisia lyhytkursseja ja minäkin palasin syksyn osittaiselta palkattomalta toimivapaaltani 100%:n työhön. 

Päivän Tunnussana on rohkaissut meitä opiston väkeä joka aamu ja samaa rohkaisua tahdon jakaa eteenpäin Sinullekin, kolme eri psalmin säettä: Saat nauttia Herran hyvyyttä, hän antaa sinulle, mitä sydämesi toivoo. Ps.37:4

Herra, tue meitä uskollisesti, kun me panemme toivomme sinuun. Ps.33:22

Jumala vyöttää minut voimalla. Ps.18:33

11.12.2019 Sastamalassa

Jo ensi keskiviikkona vietetään joulujuhlaa. Eräs joululomaa odottavista on Viivi Välimäki. Hän opiskelee Karkun evankelisen opiston lukion ensimmäisellä luokalla.

Viivi on tyytyväinen kuluneeseen syksyyn.

–          Joka tunnille on voinut mennä ilman pelkoa ja huolta. Opettajat ovat pitäneet kaiken hienosti koossa.

Pian alkava joululoma tuntuu hyvältä.

–          Aion tanssia ja suunnitella tansseja lapsille. Sitten syön vihreitä kuulia ja katson joulusarjoja.

Joulun kristillinen sanoma on Viiville henkilökohtaisesti tärkeä. Joulu on myös rukouksen aikaa.

–          On tärkeää rukoilla opiston puolesta. Täällä tehdään hienoa työtä ja annetaan erilaisille ihmisille mahdollisuuksia.

Hyvä opiston ystävä,

Olemme selvinneet hienosti syksystä. On aika kiittää Sinua tuestasi!

Viemäriremontti on sekoittanut arkea vähemmän, kuin ensin pelkäsimme. Päivittäinen happihyppely Sorjan ruokalaan on virkistänyt. Remontti on jo edennyt niin, että saimme päärakennuksen WC-tilat käyttöön. Pidimme aivan erityisen WC-käyttöönottojuhlan J

Kiitämme sinua esirukouksista ja taloudellisesta tuesta. Tänä vuonna lahjoitusten määrä on ollut lähes viisinkertainenviime vuoteen verrattuna!

Joululahjasi opistolle voit antaa tästä.

Terveisin Marja Koskenniemi ja Matti Rusama

Lämpimät onnittelut uusille ylioppilaillemme Gocciadora Giulia, Pietiläinen Frida, Saarinen Valtteri, Savolainen Anni sekä yksi, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Page 1 of 21 2
YHTEYSTIEDOT

Mainiementie 50, 38100 Sastamala

Vaihde: (03) 5134 151 (arkisin klo 9.00-15.30)

Katso henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Sähköposti: toimisto@keokarkku.fi

Päivystysnumero: 0400 951 441 (kurssien aikana, ei ilmoittautumisia), 044 770 0398 (ilta- ja yöpäivystys ma-to)

Tilinumero: Karkun Osuuspankki FI24 5113 0720 0005 23

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Top
Seuraa meitä: