Marianpäivä 24.3.2019 kokoaa Karkkuun opiston ystäviä eri vuosikymmeniltä. Moni on saanut opistolta paljon, joku Kurvisten aikana, joku paljon myöhemmin. Nykyään myös opiston viikonvaihteet ja kesät kuplivat elämää ja kokoavat lapsia, nuoria ja vanhempaa väkeä.

Marianpäivän messussa ja päiväjuhlassa kokoonnumme yhteen ja kiitämme Jumalaa hänen hyvyydestään. 

Messussa saarnaa Pentti Rantanen ja päiväjuhlassa ovat mukana myös Marja ja Erkki Koskenniemi ja Matti Rusama sekä toivottavasti Sinä ja ystäväsi.

Tervetuloa!

 

Hiihtoloma alkaa olla lähellä. Tänä talvena olemme saaneet nauttia monista kauniista aurinkoisista päivistä ja lumesta.

Valon määrä alkaa hiljalleen lisääntyä ja kevään merkkejä on ilmassa. Viime viikolla saimme opistona viettää onnistuneen liikuntapäivän. Talonmiehemme oli kasannut rannalle lunta ja oli hauska katsella opiskelijoiden riemua pulkkamäessä. Kodalla paistettiin sitten banaaneja, jonka sisälle sulatettiin herkullista suklaata.

14.2. saimme Sleyn hallitukselta hyviä uutisia. Opiston majoitusrakennushanke hyväksyttiin kokouksessa. Meillä on nyt lupa aloittaa rakennuksen täysimittainen suunnittelu ja urakoitsijakilpailutus. Mikäli kaikki menee suunnitelmiemme mukaan, Mataleenan korvaava majoitusrakennus valmistuu jo tämän vuoden puolella.

Päätös on meille suuri ilon aihe, mutta tuo mukanaan myös suuren vastuun. Opisto on sitoutunut maksamaan noin 700 000 euron kulut itse.

Majoitusrakennukseen tulee 24 sänkypaikkaa, pieniä oleskelutiloja ja keittokulmauksia. Tuntuu hyvältä, että ylläpitäjämme uskoo opistomme tulevaisuuteen ja tulevaisuuden moniin mahdollisuuksiin.

Samalla hallitus hyväksyi kokeiluluontoisen matkailupalvelutoiminnan aloittamisen. Ensimmäinen ilmassa riippuva teltta on jo viritelty etupihallemme J

Moninaisissa suunnitelmissamme haluamme jäädä luottamukseen siitä, että Jumala on turvanamme. Hän on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen.

 

Siunattua kevättä sinulle,

 

Matti Rusama

vararehtori

matti.rusama@keokarkku.fi

Opiston satavuotisjuhlat on juhlittu. Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja opistoa muuten muistaneille! Saimme yhdessä palata opiston perustamisaikaan ja vaiheisiin myös draaman, opiskelijoiden kuvaaman elokuvan ja valokuvien avulla samoin kuin monissa mielenkiintoisissa alustuksissa, puheenvuoroissa ja haastatteluissa. Pohdimme, mistä olemme tulleet, minne olemme menossa ja mitä opisto on merkinnyt.

Oli monien kohtaamisten ja muistojen viikonvaihde. Oli iloisia jälleennäkemisiä. Muistettiin jo perille päässeitä opettajia ja opistotovereita. Saatiin tervehdykset arkkipiispalta, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Suomen kansanopistoyhdistyksestä, Sastamalan seurakunnalta ja Suomen Luterilaiselta Evankeliumiyhdistykseltä. Nuoret ja vanhemmat kertoivat, mitä opisto on heille merkinnyt, mitä he ovat löytäneet ja saaneet opistolta. Juhla jatkui perjantai-illasta sunnuntaihin, juhlittiin koko viikonvaihde, kerrankos sitä, satavuotiasta opistoa.

Kiitos että tulit! Te opiston ystävät teitte juhlastamme juhlan. Kiitos että myös sinä, joka et päässyt juhlaan, muistat opistoa ja meitä tällä hetkellä täällä opiskelevia ja työtä tekeviä rukouksessa. Nyt on meidän vuoromme jatkaa opiston historiaa. Meidän vuoromme kantaa vastuuta, meidän vuoromme toivottaa jokaiselle Tervetuloa opistolle, tervetuloa kotiin!

 

Satavuotisjuhlan jälkeen palasimme vielä toviksi arkeen. Viime viikolla oli jälleen juhlan aika, kun opistolta valmistui peräti 13 uutta ylioppilasta, jotka saivat lakin keskiviikkoiltana ylioppilas- ja itsenäisyyspäiväjuhlassa. Tämän viikon perjantaina 14.12. vietämmekin sitten jo joulujuhlaa, joka on samalla erälinjan valmistumisjuhla.  Myös kolme maahanmuuttajaopiskelijaa saa aikuisten perusopetuksen päättötodistuksen.

Joululaulut jääkööt soimaan mieleemme, jouluevankeliumin sanat syvälle sydämeen, kun lähdemme valmistautumaan joulun viettoon: Kunnia Herran, maassa nyt rauha kun Jeesus meille armon toi.

Siunattua joulua opistolta!

 

Uskomme tekevämme tärkeää työtä. Uskomme, että sinä voit tehdä sitä kanssamme.

Tule kanssamme tekemään Jumalan valtakunnan työtä. Suunnittelemme Karkun evankeliselle opistolle uutta majoitusrakennusta. Voisitko sinä olla tukemassa hanketta?

Toiveemme on, että sitoutuisit tukemaan toimintaamme kuukausilahjoittajana. Liittymällä tukirenkaaseemme saat kaksi ystäväkirjettä vuosittain. Lisäksi jokainen tukirenkaaseen liittyvä saa haluamansa kurssiviikonlopun puoleen hintaan, sitten kun majoitusrakennus on valmis. Kiitos, että autat!

Karkun evankelinen opisto on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen omistama ja ylläpitämä koulutus- ja toimintakeskus.

Koulutuslinjamme ovat lukio, lukioon valmistava linja maahanmuuttajille, aikuisten perusopetus, maahanmuuttajalinja, erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoon valmistava koulutus, raamattukurssit.

Lisäksi järjestämme erilaisia kesä- ja viikonloppukursseja.

Marja Koskenniemi, rehtori            

Matti Rusama, varainhankintapäällikkö

 

Täältä voit liittyä tukirenkaaseen.

10.9.2018

Syyskuinen tervehdys opistolta

Opiston syyslukukauden arki on nyt täydessä vauhdissa. Kaikki pitkät linjamme ovat täyttyneet – viimeisimpänä kolmen kuukauden raamattukurssi.

Olemme iloinneet siitä, että opiskelijoita on nyt kaikilla linjoilla runsaasti.

Samalla kun juhlimme 100-vuotiasta opistoamme, valmistaudumme tulevaan. Opiston lähes sataprosenttinen täyttöaste innostaa suunnittelemaan tulevaisuutta.

Suunnittelemme lisämajoitustilaa ja keräämme siksi opiston ystäviä tukirenkaaseen. Voisitko Sinä olla mukana työmme tukemisessa? Pienelläkin kuukausilahjoittamisella on iso merkitys.

Rahoituksemme turvaamiseksi olemme aloittaneet myös yritystoiminnan suunnittelemisen. Tarkoituksenamme on perustaa matkailualan yritys. Opiston tontti upeine järvimaisemineen mahdollistaa paljon. Miltä tuntuisikaan viettää kesäiltaa syksyn värittämässä kesäillassa paljun lämmöstä nauttien hyvässä seurassa!

Tällä viikolla olemme opiston hartauksissa puhuneet Jumalan huolenpidosta. Me ihmiset suunnittelemme, mutta Jumala säätää. Uskomme, että ei ainoastaan inhimillisesti hyvät asiat vaan myös isot koettelemukset ovat osa Jumalan hyvää huolenpitoa.

Jeesuksen veren suojassa on ihmisen hyvä olla.

 

Matti Rusama

vararehtori

P.S. Jos haluat liittyä opiston tukirenkaaseen, ota yhteyttä. matti.rusama@keokarkku.fi

Kesä! Aina yhtä suloinen ja kaunis, täynnä kukkien tuoksua, linnunlaulua ja valoa. Nyt se on täällä, nyt se on alkanut. Opistolla laulettiin Suvivirsi perjantaina 18.5., ja lukiolaiset ja maahanmuuttajat pääsivät kesälomalle. Opettajat ja muu henkilökunta jatkavat vielä töitä: opettajat korjaavat viimeisiä kokeita, suunnittelevat ylioppilasjuhlaa ja ensi vuotta, ja muu henkilökunta valmistautuu vilkkaaseen kesätoimintaan. Asuntoloissa tehdään suursiivouksia ja joitakin huoneita ehditään myös maalata. Keittiöllä tehdään kesän ruokalistoja ja tilauksia. Kurssisihteeri viimeistelee leirien ohjelmia ja aikatauluja.

Mitä jos Sinäkin ottaisit ohjelmaasi tänä kesänä kurssin opistolla? Tarjolla on monenlaista mukavaa. Katsohan sivuiltamme. Tervetuloa virkistäytymään ja oppimaan uutta, tervetuloa lepäämään, tervetuloa Jumalan sanan ääreen!

Samalla vielä kiitos Helatorstain Opisto 100 lastentapahtumasta. Se onnistui erittäin hyvin. Aurinko paistoi, sää helli ja lapset ja aikuiset viihtyivät. Lopuksi Pekka Laukkarinen sai vielä meidät kaikki mukaansa iloisilla rytmikkäillä lauluillaan. ”Rukous on silta luokse Jumalan…”

Seuraavan kerran meillä on ovet auki ja kaikkia kutsutaan paikalle 9.6. Karkkugospellauantaina opiston rantaan ja illalla Riemumessuun saliin. Sitten kohta tuleekin jo juhannus ja Valossa –juhannustapahtuma.

Tervetuloa kesä-opistolle! Nähdään Karkussa!

Pakkanen paukkuu ja aurinko paistaa, helmikuu on parhaimmillaan. Terveisiä talvilomaan valmistautuvalta opistolta! Kun lukion ja perusopetuksen opiskelijat suuntaavat lomalle, talon täyttävät ensin perheiden hiihtolomaleirille saapuvat. Seuraavalla viikolla opistolla harjoitellaan akvarelli- ja öljyvärimaalausta sekä lomaillaan rauhassa seniorien kesken. Rauhallinen elo taitaa muuttua melkoiseksi säpinäksi, kun seniorien lomapäivien loputtua juniorit tulla tupsahtavat omalle Maata Näkyvissä leirilleen.

Muistathan maaliskuussa monet hyvät tapahtumamme ja ennen kaikkea Marianpäivän Kiitoskurssin 16.-18.3.! Silloin toivottavasti mahdollisimman moni entinen oppilas, opistossa lyhemmän tai pidemmän aikaa opiskellut, pääsee paikalle tapaamaan toisiaan ja juhlimaan yhdessä. Luemme Filippiläiskirjettä, keskustelemme sen pohjalta, syömme hyvin, saunomme, muistelemme menneitä, ja sunnuntaina vietetään perinteistä Marianpäiväjuhlaa, toveripäiväjuhlaa.

Opiston väki toivottaa kaikille virkistävää aurinkoista siunattua talvilomaa!

Vuosi 2018 on opiston 100-vuotisjuhlavuosi. Tervetuloa mukaan juhlimaan, tervetuloa juhlivan opiston eri tapahtumiin ja viikonloppukursseille!

Alkusysäyksen juhlavuoteen saimme jo ensimmäisenä adventtina, jolloin julkistettiin juhlakirja Meidän opisto. Vuodenvaihteessa opistolle saapuneet runsaat 150 nuorta viettivät uudenvuodenaattoiltana ”Opisto 100-juhlagaalaa” hauskan ohjelman kera. Pitkin vuotta on tarkoitus järjestää erilaisia pienempiä ja isompia tapahtumia, kutsua sekä vanhoja opiston ystäviä että aivan uusia ihmisiä mukaan, muistella, iloita, kiittää opistosta ja Jumalan hyvyydestä ja jatkaa opiston historiaa luomalla yhä uusia muistoja.

Sata vuotta sitten oli ihmisiä, joilla oli näky. He perustivat opiston. Sadan vuoden aikana tämä näky on saanut yhä uusia toteuttajia ja muotoja, vahvistua ja välillä heikentyäkin, mutta näky ja perusta on pysynyt samana. Meillä tämän hetken opistolaisilla on edelleen se sama näky ja visio. Me uskomme, että opistoa tarvitaan jatkossakin, sillä ihmiset tarvitsevat kodin. Tarvitsemme kodin, jossa rakastetaan ja pannaan rajoja, uskotaan ja toivotaan, opitaan, viisastutaan, ystävystytään ja opitaan tuntemaan Jumalan rakkautta Jeesuksessa.

Olemme kiitollisia menneistä vuosista. Haluamme oppia niistä. Kunnioitamme entisten opistolaisten panosta syvästi. Heidän ansiostaan opistosta on tullut se, mitä se nyt on. Mutta se ei riitä, paikalleen ei voi jäädä, vaan nyt on meidän vuoromme jatkaa. Jatketaan yhdessä tästä eteenpäin.

Katsohan kurssiohjelmastamme, mille kurssille Sinä haluat osallistua. Tuletko kenties jo hiihtoloman aikaan – joko perheen kanssa viikonvaihteessa tai yksin taidekurssille tai jos olet jo eläkkeellä, seniorien lomapäiville? Laitathan ainakin Marianpäivän Kiitoskurssin kalenteriisi 16.-18.3. sekä ehdottomasti loppusyksystä pyhäinpäivän viikonvaihteen 2.-4.11., jolloin vietämme pääjuhlaa.

Tervetuloa opistolle, kotiin!

Gospelkohtaaminen 24.3.2019

Gospelmuusikoille, teknikoille ja kaikille gospelista kiinnostuneille avoin tilaisuus, jossa käsitellään ja keskustellaan gospelmusiikista, sen tekemisestä ja kehittämisestä. Päivän idea on olla ikään kuin backstagella niin, ettei kenelläkään ole keikkaa. Kohtaamisessa on tarkoitus myös rukoilla yhdessä ja rohkaista toinen toista tärkeän asian tiimoilta. Päivä alkaa opiston messulla klo 11. Lounas ja kahvi messun jälkeen. Hinta 15 euroa.

Tiedustelut Juha Heinonen, puh. 040 555 2164, juha.heinonen@sley.fi.

Karkun evankelisen opiston sijainti kartalla.

Ilmoittautuminen 19.3.2019 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittaudu tästä.

Page 1 of 31 2 3
YHTEYSTIEDOT

Mainiementie 50, 38100 Sastamala

Vaihde: (03) 5134 151 (arkisin klo 9.00-15.30)

Katso henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Sähköposti: toimisto@keokarkku.fi

Päivystysnumero: 0400 951 441 (kurssien aikana, ei ilmoittautumisia), 044 770 0398 (ilta- ja yöpäivystys ma-to)

Tilinumero: Karkun Osuuspankki FI24 5113 0720 0005 23

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Top
Seuraa meitä: