Hyvää seuraa, herkkuja, hengailua, yhteyttä, saunomista, Sanaa ja musikkia. Saa jäädä myös yöksi!

Mukana Samuli Luomaranta, Valtteri Tikkakoski, Juha Heinonen ja Aleksi  Kuokkanen.

Hinta 25 euroa

Ilmoittautuminen ja kyytitarpeet Karkun asemalta 7.2.2019 mennessä.

JÄRJESTÄÄ: SLEYN NUORISOTYÖ & EVANKELISET OPISKELIJAT

 

Ilmoittaudu tästä.

Opiston satavuotisjuhlat on juhlittu. Kiitos kaikille juhlaan osallistuneille ja opistoa muuten muistaneille! Saimme yhdessä palata opiston perustamisaikaan ja vaiheisiin myös draaman, opiskelijoiden kuvaaman elokuvan ja valokuvien avulla samoin kuin monissa mielenkiintoisissa alustuksissa, puheenvuoroissa ja haastatteluissa. Pohdimme, mistä olemme tulleet, minne olemme menossa ja mitä opisto on merkinnyt.

Oli monien kohtaamisten ja muistojen viikonvaihde. Oli iloisia jälleennäkemisiä. Muistettiin jo perille päässeitä opettajia ja opistotovereita. Saatiin tervehdykset arkkipiispalta, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Suomen kansanopistoyhdistyksestä, Sastamalan seurakunnalta ja Suomen Luterilaiselta Evankeliumiyhdistykseltä. Nuoret ja vanhemmat kertoivat, mitä opisto on heille merkinnyt, mitä he ovat löytäneet ja saaneet opistolta. Juhla jatkui perjantai-illasta sunnuntaihin, juhlittiin koko viikonvaihde, kerrankos sitä, satavuotiasta opistoa.

Kiitos että tulit! Te opiston ystävät teitte juhlastamme juhlan. Kiitos että myös sinä, joka et päässyt juhlaan, muistat opistoa ja meitä tällä hetkellä täällä opiskelevia ja työtä tekeviä rukouksessa. Nyt on meidän vuoromme jatkaa opiston historiaa. Meidän vuoromme kantaa vastuuta, meidän vuoromme toivottaa jokaiselle Tervetuloa opistolle, tervetuloa kotiin!

 

Satavuotisjuhlan jälkeen palasimme vielä toviksi arkeen. Viime viikolla oli jälleen juhlan aika, kun opistolta valmistui peräti 13 uutta ylioppilasta, jotka saivat lakin keskiviikkoiltana ylioppilas- ja itsenäisyyspäiväjuhlassa. Tämän viikon perjantaina 14.12. vietämmekin sitten jo joulujuhlaa, joka on samalla erälinjan valmistumisjuhla.  Myös kolme maahanmuuttajaopiskelijaa saa aikuisten perusopetuksen päättötodistuksen.

Joululaulut jääkööt soimaan mieleemme, jouluevankeliumin sanat syvälle sydämeen, kun lähdemme valmistautumaan joulun viettoon: Kunnia Herran, maassa nyt rauha kun Jeesus meille armon toi.

Siunattua joulua opistolta!

RYE monipiirikokous Karkun evankelisella opistolla 25.-26.1.2019. Ilmoittautuminen 18.1.2019 mennessä.

Ilmoittaudu tästä

5.12.2018

ROTARY-VAIHTO-OPPILAIDEN ISÄNTÄPERHEET JA ROTARYKLUBIEN NUORISOVAIHTOASIAMIEHET

VAIHTO-OPPILAIDEN ORIENTOITUMISKURSSI KARKUSSA 20. – 26.1.2019

Orientoitumiskurssi järjestetään yhteistyössä Suomen Rotary-nuorisovaihdon kanssa. Tämä on 79. kurssi ja tuo Suomeen noin 20 vaihto-oppilasta, joista suurin osa saapuu sunnuntaina 20.1. Vaihto-oppilaiden kuljetuksesta lentokentältä Sastamalan Karkkuun vastaavat Rotary- nuorisovaihto ja Karkun evankelinen opisto, ellei edeltä käsin ole toisin sovittu isäntäperheen tai muun vastaanottajan kanssa.

Kurssin sisältö ja tavoite

Kurssin tavoitteena on antaa vaihto-oppilaille tarpeellista tietoa Suomesta ja valmentaa heitä kouluvuoteen maassamme.  Suomen / ruotsin kieltä opiskellaan 23 tuntia ja luennoilla käsitellään suomalaista kulttuuria ja elämäntapaa. Retkikohteena on Tampere.

Rotary – infotilaisuus isäntäperheille

Infotilaisuus on lauantaina 26.1.2019 klo 10.30 Karkun evankelisella opistolla. Tähän tilaisuuteen kutsutaan erityisesti vaihto-oppilaan isäntäperhettä ja siinä käsitellään isäntäperheen rooliin liittyviä ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita.

Lounas

Infotilaisuuden jälkeen n. klo 12 on opistolla tarjolla lounas, johon isäntäperheet voivat osallistua, hinta 15 euroa/henkilö. Lapset 3-6 -vuotiaat 5 euroa, 7-12 -vuotiaat 7,50 euroa. Lounas maksetaan aulan toimistoon. Vaihto-oppilaiden lounas kuuluu heidän kurssihintaansa. Lounaalle osallistumisesta pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan tiistaihin 22.1.2019 mennessä.

Vaihto-oppilaan tapaaminen ja päätöstilaisuus

Tapaatte oman vaihto-oppilaanne päätöstilaisuuden jälkeen alkavalla lounaalla.

Pyydämme teitä ilmoittamaan, kuka vaihto-oppilaanne noutaa, mikäli ette itse voi hakea häntä. 

Autamme mielellämme matkalippujen hankinnassa tarvittaessa.

Ystävällisesti tervetuloa Karkun evankeliselle opistolle!

Karkun evankelisen opiston sijainti kartalla.

 

Maarit Heinonen, kurssisihteeri, 050 505 1153, maarit.heinonen@keokarkku.fi

Anna-Kaisa Ruski, yhteyshenkilö, 044 767 5016,  anna-kaisa.ruski@keokarkku.fi

 

5.12.2018

Rotary utbytesstudenternas värdfamiljer, Rotaryklubben och ungdomsutbyte ombudsman

Utbytesstudenternas orienteringskursen i Karkku 20. – 26.1.2019.

Orienteringskursen anordnades i samarbete med Finlands Rotarys ungdomsutbyte. Detta är den 79 kursen och tar med 20 utbytesstudenter, varav den första anländer på söndagen den 20/1 till Finland. Rotarys ungdomsutbyte och Karkku evangelisk folkhögsskola ansvarar för Utbytesstudenternas transport från flygplatsen till Sastamala Karkku om inte tidigare har avtalats om annan mottagare i värdfamilj.

Kursens innehåll och mål

Kursen syftar till att ge studenterna den nödvändiga utbytet av information om Finland och förbereda dem för skolåret i vårt land. Finska / svenska språket studeras 23 timmar och föreläsningar behandlas med den finska kultur och livsstil. Vi bekantar oss också med staden Tammerfors.

Rotary – Informationsmöte för värdfamiljer

Info händelsen är på lördagen, den 26/01/2019 klockan 10.30 i Karkku evangeliska folkhögsskola. Det är särskilt avsett för utbytesstudenternas värdfamiljer. Informationen behandlar aktuella och viktiga saker. Det beslutar klockan 12.00. Värdfamiljen kan delta på lunchen, pris: 15 euro per person, barn 3-6 år 5 euro, 7-12 år 7,50 euro.  Utbytesstudenternas lunch är en del av deras kurspris.

Anmäl dig till lunch på tisdagen den 22/1.

Utbytesstudenternas möte och avslutningsceremonin

Du kommer att möta din student efter lunchen.

Vägbeskrivning en till Karkku finns på baksidan.

OBS ! Vi ber dig att ange vem tar upp din utbytesstudent, om du inte kan komma själv. Vi är glada att fixa biljetter som behövs.

Vänligen välkomna till Karkku evangeliska folkhögsskola!

Maarit Heinonen, kursadministratör, 050 505 1153, maarit.heinonen@keokarkku.fi

Anna-Kaisa Ruski, kontaktlärare, 044 767 5016, anna-kaisa.ruski@keokarkku.fi

 

Ilmoittaudu tästä. Registrera dig här.

 

Uskomme tekevämme tärkeää työtä. Uskomme, että sinä voit tehdä sitä kanssamme.

Tule kanssamme tekemään Jumalan valtakunnan työtä. Suunnittelemme Karkun evankeliselle opistolle uutta majoitusrakennusta. Voisitko sinä olla tukemassa hanketta?

Toiveemme on, että sitoutuisit tukemaan toimintaamme kuukausilahjoittajana. Liittymällä tukirenkaaseemme saat kaksi ystäväkirjettä vuosittain. Lisäksi jokainen tukirenkaaseen liittyvä saa haluamansa kurssiviikonlopun puoleen hintaan, sitten kun majoitusrakennus on valmis. Kiitos, että autat!

Karkun evankelinen opisto on Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen omistama ja ylläpitämä koulutus- ja toimintakeskus.

Koulutuslinjamme ovat lukio, lukioon valmistava linja maahanmuuttajille, aikuisten perusopetus, maahanmuuttajalinja, erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoon valmistava koulutus, raamattukurssit.

Lisäksi järjestämme erilaisia kesä- ja viikonloppukursseja.

Marja Koskenniemi, rehtori            

Matti Rusama, varainhankintapäällikkö

 

Täältä voit liittyä tukirenkaaseen.

10.9.2018

Syyskuinen tervehdys opistolta

Opiston syyslukukauden arki on nyt täydessä vauhdissa. Kaikki pitkät linjamme ovat täyttyneet – viimeisimpänä kolmen kuukauden raamattukurssi.

Olemme iloinneet siitä, että opiskelijoita on nyt kaikilla linjoilla runsaasti.

Samalla kun juhlimme 100-vuotiasta opistoamme, valmistaudumme tulevaan. Opiston lähes sataprosenttinen täyttöaste innostaa suunnittelemaan tulevaisuutta.

Suunnittelemme lisämajoitustilaa ja keräämme siksi opiston ystäviä tukirenkaaseen. Voisitko Sinä olla mukana työmme tukemisessa? Pienelläkin kuukausilahjoittamisella on iso merkitys.

Rahoituksemme turvaamiseksi olemme aloittaneet myös yritystoiminnan suunnittelemisen. Tarkoituksenamme on perustaa matkailualan yritys. Opiston tontti upeine järvimaisemineen mahdollistaa paljon. Miltä tuntuisikaan viettää kesäiltaa syksyn värittämässä kesäillassa paljun lämmöstä nauttien hyvässä seurassa!

Tällä viikolla olemme opiston hartauksissa puhuneet Jumalan huolenpidosta. Me ihmiset suunnittelemme, mutta Jumala säätää. Uskomme, että ei ainoastaan inhimillisesti hyvät asiat vaan myös isot koettelemukset ovat osa Jumalan hyvää huolenpitoa.

Jeesuksen veren suojassa on ihmisen hyvä olla.

 

Matti Rusama

vararehtori

P.S. Jos haluat liittyä opiston tukirenkaaseen, ota yhteyttä. matti.rusama@keokarkku.fi

Kesä! Aina yhtä suloinen ja kaunis, täynnä kukkien tuoksua, linnunlaulua ja valoa. Nyt se on täällä, nyt se on alkanut. Opistolla laulettiin Suvivirsi perjantaina 18.5., ja lukiolaiset ja maahanmuuttajat pääsivät kesälomalle. Opettajat ja muu henkilökunta jatkavat vielä töitä: opettajat korjaavat viimeisiä kokeita, suunnittelevat ylioppilasjuhlaa ja ensi vuotta, ja muu henkilökunta valmistautuu vilkkaaseen kesätoimintaan. Asuntoloissa tehdään suursiivouksia ja joitakin huoneita ehditään myös maalata. Keittiöllä tehdään kesän ruokalistoja ja tilauksia. Kurssisihteeri viimeistelee leirien ohjelmia ja aikatauluja.

Mitä jos Sinäkin ottaisit ohjelmaasi tänä kesänä kurssin opistolla? Tarjolla on monenlaista mukavaa. Katsohan sivuiltamme. Tervetuloa virkistäytymään ja oppimaan uutta, tervetuloa lepäämään, tervetuloa Jumalan sanan ääreen!

Samalla vielä kiitos Helatorstain Opisto 100 lastentapahtumasta. Se onnistui erittäin hyvin. Aurinko paistoi, sää helli ja lapset ja aikuiset viihtyivät. Lopuksi Pekka Laukkarinen sai vielä meidät kaikki mukaansa iloisilla rytmikkäillä lauluillaan. ”Rukous on silta luokse Jumalan…”

Seuraavan kerran meillä on ovet auki ja kaikkia kutsutaan paikalle 9.6. Karkkugospellauantaina opiston rantaan ja illalla Riemumessuun saliin. Sitten kohta tuleekin jo juhannus ja Valossa –juhannustapahtuma.

Tervetuloa kesä-opistolle! Nähdään Karkussa!

Pakkanen paukkuu ja aurinko paistaa, helmikuu on parhaimmillaan. Terveisiä talvilomaan valmistautuvalta opistolta! Kun lukion ja perusopetuksen opiskelijat suuntaavat lomalle, talon täyttävät ensin perheiden hiihtolomaleirille saapuvat. Seuraavalla viikolla opistolla harjoitellaan akvarelli- ja öljyvärimaalausta sekä lomaillaan rauhassa seniorien kesken. Rauhallinen elo taitaa muuttua melkoiseksi säpinäksi, kun seniorien lomapäivien loputtua juniorit tulla tupsahtavat omalle Maata Näkyvissä leirilleen.

Muistathan maaliskuussa monet hyvät tapahtumamme ja ennen kaikkea Marianpäivän Kiitoskurssin 16.-18.3.! Silloin toivottavasti mahdollisimman moni entinen oppilas, opistossa lyhemmän tai pidemmän aikaa opiskellut, pääsee paikalle tapaamaan toisiaan ja juhlimaan yhdessä. Luemme Filippiläiskirjettä, keskustelemme sen pohjalta, syömme hyvin, saunomme, muistelemme menneitä, ja sunnuntaina vietetään perinteistä Marianpäiväjuhlaa, toveripäiväjuhlaa.

Opiston väki toivottaa kaikille virkistävää aurinkoista siunattua talvilomaa!

Vuosi 2018 on opiston 100-vuotisjuhlavuosi. Tervetuloa mukaan juhlimaan, tervetuloa juhlivan opiston eri tapahtumiin ja viikonloppukursseille!

Alkusysäyksen juhlavuoteen saimme jo ensimmäisenä adventtina, jolloin julkistettiin juhlakirja Meidän opisto. Vuodenvaihteessa opistolle saapuneet runsaat 150 nuorta viettivät uudenvuodenaattoiltana ”Opisto 100-juhlagaalaa” hauskan ohjelman kera. Pitkin vuotta on tarkoitus järjestää erilaisia pienempiä ja isompia tapahtumia, kutsua sekä vanhoja opiston ystäviä että aivan uusia ihmisiä mukaan, muistella, iloita, kiittää opistosta ja Jumalan hyvyydestä ja jatkaa opiston historiaa luomalla yhä uusia muistoja.

Sata vuotta sitten oli ihmisiä, joilla oli näky. He perustivat opiston. Sadan vuoden aikana tämä näky on saanut yhä uusia toteuttajia ja muotoja, vahvistua ja välillä heikentyäkin, mutta näky ja perusta on pysynyt samana. Meillä tämän hetken opistolaisilla on edelleen se sama näky ja visio. Me uskomme, että opistoa tarvitaan jatkossakin, sillä ihmiset tarvitsevat kodin. Tarvitsemme kodin, jossa rakastetaan ja pannaan rajoja, uskotaan ja toivotaan, opitaan, viisastutaan, ystävystytään ja opitaan tuntemaan Jumalan rakkautta Jeesuksessa.

Olemme kiitollisia menneistä vuosista. Haluamme oppia niistä. Kunnioitamme entisten opistolaisten panosta syvästi. Heidän ansiostaan opistosta on tullut se, mitä se nyt on. Mutta se ei riitä, paikalleen ei voi jäädä, vaan nyt on meidän vuoromme jatkaa. Jatketaan yhdessä tästä eteenpäin.

Katsohan kurssiohjelmastamme, mille kurssille Sinä haluat osallistua. Tuletko kenties jo hiihtoloman aikaan – joko perheen kanssa viikonvaihteessa tai yksin taidekurssille tai jos olet jo eläkkeellä, seniorien lomapäiville? Laitathan ainakin Marianpäivän Kiitoskurssin kalenteriisi 16.-18.3. sekä ehdottomasti loppusyksystä pyhäinpäivän viikonvaihteen 2.-4.11., jolloin vietämme pääjuhlaa.

Tervetuloa opistolle, kotiin!

Ylioppilaskirjoitusluokan keskittynyt hiljaisuus. Kiireiset askeleet käytävällä, iloinen puheensorina ruokasalissa, ujot hymyt portaikossa. Alakerran luokissa suomen kielen alkeita, juhlasalin vieressä Raamattua, yläkerrassa englantia ja yhteiskuntaoppia.

Uudet opiskelijat ovat jo asettuneet taloksi, erälinja lähtenyt ruskaretkelle Lappiin ja kesän riparit ehtineet kokoontua jatkikselleen. Leipuri leipoo, kurssisihteeri suunnittelee vuoden 2018 kursseja ja kiinteistötiimissä ovat alkaneet syyshuoltotyöt. Jossain työhuoneessa mietitään varainkeruuta uutta majoitusrakennustamme varten, toisessa maahanmuuttajien työllistämistä, kolmannessa markkinointia ja neljännessä kuunnellaan, mitä jollain opiskelijalla on sydämellään.

Opiston syksy on täydessä vauhdissa ja millainen syksy: saamme alkaa valmistautua tulevaan suureen juhlaan ja juhlavuoteen, opistomme 100-vuotisjuhliin!

Juhlavuosi käynnistyy ensimmäisenä adventtina, siis jo runsaan kahden kuukauden kuluttua, jolloin julkaistaan opiston 100-vuotisjuhlakirja. Tekstit ja kuvat ovat jo kustantajalla. Jännittävää! Luvassa ei ole aivan perinteistä historiikkia, vaan ennemminkin opiston arjesta kertova kirja, jossa opiston roolia elämänsä jossain vaiheessa valottavat entiset ja nykyiset oppilaat, kurssilaiset ja työntekijät. Toki kirjassa kuvataan myös historian vaiheita: Mistä olemme tulleet tähän päivään? Pysähdytään muutaman erityisen taitekohdan äärelle, jossa olisi voinut käydä niin tai näin. Mutta painopiste on kiitollisuudessa ja eteenpäin kohdistuvassa katseessa: olemme saaneet paljon. Nyt on meidän vuoromme jatkaa tätä tarinaa, opiston historiaa, ja kutsua kaikkia, juuri sinua: Tule mukaan! Tule opistolle, tule juhlimaan, tule arkeen, tule kurssille, opiskelemaan, messuun sunnuntaina! Tervetuloa kotiin!

Erityisesti kutsun Sinua nyt 3.12. juhlakirjan julkaisuhetkeen, joka järjestetään messun jälkeen juhlasalissa. Ennakkotilaajille luvassa jotain extraa – pysy kuulolla, seuraa opiston sivuja! Pirteitä syyspäiviä adventtia odotellessa!

Page 1 of 21 2
YHTEYSTIEDOT

Mainiementie 50, 38100 Sastamala

Vaihde: (03) 5134 151 (arkisin klo 9.00-15.30)

Katso henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Sähköposti: toimisto@keokarkku.fi

Päivystysnumero: 0400 951 441 (kurssien aikana, ei ilmoittautumisia), 044 770 0398 (ilta- ja yöpäivystys ma-to)

Tilinumero: Karkun Osuuspankki FI24 5113 0720 0005 23

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Top
Seuraa meitä: