28
syyskuu
-03
lokakuu
Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Eräpolku Raamattuun – toiminnallinen nuorisotyön johtajuuskoulutus 28.9.-3.10.2020

28.9.2020 - 3.10.2020

Tapahtuma navigointi

Raamatussa Jumala kohtaa ihmisen usein luonnon keskellä: erämaassa, vuorella, luolassa, järvellä – paikoissa ja tilanteissa, joita ihminen ei pysty hallitsemaan tai muokkaamaan. Jeesus opetti opetuslapsiaan luonnon keskellä ja kulki heidän kanssaan eräpoluilla jakaen matkojen vaarat ja väsymyksen. Opetuslapset joutuivat usein astumaan Jeesuksen johdolla myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Nuoret elävät valtavassa viriketulvassa, äänekkään ja äänettömän hälinän keskellä. Raamattu on tullut etäiseksi. Luonnossa kulkeminen ja sen tarjoamat fyysiset haasteet luovat väylän, jonka kautta Jumala voi puhua, koskettaa ja näyttää voimansa ja rakkautensa myös digiajan ihmiselle.

Eräpolku Raamattuun -koulutuksessa opitaan ohjaamaan nuoria Raamatun antaman esimerkin mukaan niin, että heissä kasvaa luottamus Jeesukseen ja myös itseensä ja toisiinsa.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti nuorisotyötä tekeville, esim. nuorisotyönohjaajille, nuorisopastoreille tai nuorten parissa toimiville vapaaehtoisille ohjaajille. Koulutus sisältää luentojen lisäksi monipuolista luonnossa liikkumista sekä käytännön harjoituksia ja vinkkejä omassa työssä sovellettaviksi. Koulutukseen sisältyy kahden vuorokauden vaellusretki.

Opetussisältöjä:

– Raamatullinen, kokonaisvaltainen nuorisotyö: paimenuus nuorisotyössä

– Raamattuun pohjautuva “eräteologia” ja oman spiritualiteetin hoitaminen

– Kokemuksellinen Raamatun opettaminen ja oppiminen luontoympäristössä

– Riskeihin ja seikkailuun pohjautuvien kokemusten purkaminen ryhmässä

Aktiviteetteja:

– Kahden vuorokauden vaellusretki

– Lyhyt melontaretki (optio)

– Soveltavia leikkejä ja erätaitojen opettelua

– Saunomista ja uimista

Opettajat ja ohjaajat: Johtava eräopas, pastori Joel Vermillion (Wilderness Ministry Institute, USA), eräopas Sini Niemelä (Karkun ev. opisto), raamattutyön koordinaattori Anu Vuola (RLL ry)

Kurssin hinta 380e sisältää:

– Opistopäivinä: majoitus 2hh omin liinavaattein, ruoka, opetus ja melontaretki (optio).

– Vaelluspäivinä: kuljetukset vaelluspaikalle ja takaisin, yöpymistupa, opetus, paluupäivän lounas ja sauna opistolla.

Osallistujat hankkivat vaellusretken kuivamuonat etukäteen annettavien ohjeiden mukaan (kustannus n. 30e/hlö) Retkikeittimiä on mahdollisuus lainata opistolta.

Kurssille otetaan 15 osallistujaa hakemusten perusteella. Hakemukset 29.2.2020 mennessä.

Ilmoitus kurssille pääsemisestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse.

Kurssin järjestää yhteistyössä Wilderness Ministry Institute (wildernessministry.org), Karkun evankelinen opisto (keokarkku.fi) ja Raamatunlukijain Liitto (rll.fi). Lisätietoja Anu Vuola p. 045 321 5235 tai anu.vuola@rll.fi ja Kirsi Smeds p. 045 8814727 kirsi.smeds@rll.fi

 

Hakemus Eräpolku Raamattuun