Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maata Näkyvissä -leiri

9.3.2018 - 11.3.2018

‪Maata Näkyvissä -leiri on tarkoitettu 14 vuotta täyttäneille.

TERVETULOA!
Tämä aika arpoo päivänkakkaran tavoin: Tykkää, ei tykkää, jättää, ei jätä, rakastaa, eipä sittenkään rakasta. Maailman Luoja, kaiken ylläpitäjä, Pelastajamme ja Puolustajamme sanoo: ”Voit luottaa minuun. Minä olen uskollinen, ja minuun Sanaani voit luottaa.” Tervetuloa Maata Näkyvissä -leirille Karkkuun maaliskuussa. Ilmoittautuneille lähetetyn leirikirjeen voit lukea tästä. Mikäli olet alle 18-vuotias, sinulla tulee olla mukanasi huoltajan kanssa täytetty turvallisuustietolomake.

Maaria, Juha, Samppa ja Riina

Perjantai 9.3.2018

17.00 Hyvä ruoka, parempi mieli
Nyt on kaikki ovet jo auki. Päivällisen kautta ilmoittautumaan.
18.15 Kolme, kaksi, yksi… seitsemän miljoonaa!!
Yhteislauluvoittoisissa avajaisissa haetaan parhaat asemapaikat hitaampia junia odotellessa. Alkulämpöä tarjoilee Houseband sekä Tkkis ja Toikkis. Luvassa myös videoita ja salamapuheita.
19.30 Mä oon sun trampoliini
Kaikki on hoodeilla, ja ohjelmat heitellään kunnolla tulille. Maailman suurimmassa popcornkattilassa pompitaan ylös ja alas ilman tönimistä ja syrjimistä. Ensimmäisissä kattauksissa MNF-speciaalit, tutustumisjutut, Riina Halme & Lauri Halme sekä Houseband.
21.15 Miljoona ja yksi syytä sanoa ”tahdon”
Ilta jatkuu, kun luottamuksen hintaa ja peruselämän kosketuspintaa peilaillaan suoraan silmästä silmään. Raamattuopetus 1: Olenko luottamuksesi  arvoinen? Liisi Saarimaa. Musiikissa Big Bless.
23.15 Portti paratiisisaarelle. Illan viimeisien valonsäteiden valuessa festarileirimereen käydään jo sopivasti hitaalla, Taivaan Isän ääntä kuunnellen. Iltahartaudessa Maaria Toskala ja Houseband.

Lauantai 10.3.2018

08.00 Aamupala
09.00 Pettäjän paremmat päivät
Uusi aamu ja uudet mahdollisuudet. Pettäjän tie ei ole liian kuuma, kun armo sysää kaikki virheet sinne, minne aurinko ei paista. Aamuhartaudessa Julia Immonen & Houseband. Luvassa Festarileirin aamuzembalot sekä raamattuopetus 2: Pettäjän tietä rikkinäisestä ehjäksi. Markus Ikonen.
10.30 Workshopit
11.30 Lounas
12.45 Hienoin mies, jonka tunnen
Tänään tunnelmoidaan kevyellä sydämellä keskellä päivää. Meillä ei ole pelättävää, vaikka Kuningas palaisikin jo huomenna. Keskipäivän krouvissa musiikissa kls. acoustic. Raamattuopetus 3: Miten niin Jumalaan voi muka luottaa? Juhana Tarvainen.
14.00 Päiväjuoma
14.30 Open Stage
Nyt kaikki kynttilät pois vakan alta, talentit esiin ja täysillä yleisön eteen! Kaikille avoin Maata Näkyvissä -leiriläisten yhteinen avoin lava kutsuu laittamaan lahjat käyttöön.
15.15 SuperSpelit
Iltapäivän hämyssä takkia niskaan, kun kaikkien aikojen pihapelien äiti ja isä neuvovat, miten sydämen muotoinen pallo löytää ylämummon. Luovasti pihalla, Maata Näkyvissä festaritiimi ja me kaikki.
17.00 Päivällinen
18.00 Studioinfot
18.10 Studiot
19.30 Valot pimeyksien reunalla
Soihdut tien varressa tuovat valoa ja lämpöä yksinäiselle kulkijalle. Valoa kohti kävellessä ihmisten virta pimeällä tiellä lisääntyy. Meitä on paljon. Talosta kuuluva musiikki ja puheensorina kutsuu astumaan sisään. Festarileirigaalassa mukana Tikkis ja Toikkis, Samuli Vettenranta, Miika Korkatti, Houseband, workshoppien satoa. Raamattuopetus 4: Suojassa ja turvassa ilman lisähappea. Juha Heinonen.
20.45 Iltapala
21.30 Voit luottaa minuun
Pimeä tie on kaukainen muisto astellessamme valoisan talon kautta takapihan lämpöön. Puisto on vihreä, taivas sininen, seura parasta ikinä ja bändi soittaa kun enkeliparvi jouluyönä. Gaalaillan jatkoilla mukana Houseband, nuoren puheenvuoro sekä Park 7.
23.30 Sinä ja minä
Vielä hetki pitkän päivän ihanassa lämmössä. Sinua ympäröi ihmisten joukko, jonka sydämet sykkivät samaan tahtiin kanssasi. Emme ole yksin tällä kylmällä planeetalla. Iltahartaudessa Sanni Halme ja Houseband.
00.30 Valonpiste pimeydessä
Keskiyön jälkeen saunajatkoilla mies ja kitara sekä Tampereen kermaisin soundi, Samuli Vettenranta.

Sunnuntai 11.3.2018

30 Aamupalaa omaan tahtiin
9.15 Kasvot taivaanrannassa
Unien valtamerialuksella kotirantaa kohti matkaava nuori seurakunta saa ihmetellä verenpunaisen taivaanrannan heijastamia, rakkauden täyttämiä ihmiskasvoja. Meistä pidetään huolta. Valtteri Tikkakoski, Cristian Gummerus.
11.00 Juo kuolemattomuuden maljasta
Seurakunnan kotona, ikuisten eväiden äärellä laulamme, kohtaamme, syömme ja juomme yhdessä. Ehtoollisjumalanpalvelus, Samuli Luomaranta, Markus Malmivaara.
13.15 Kallionsyrjältä kaukaisuuteen
Tänne näköalapaikalle pääsimme toisamme tukien. Napataan horisontista yhteinen tähtäyspiste, eväät reppuun ja menoksi. Ulkona tapahtuu paljon, ja me olemme kaikessa mukana. Viimeisissä pippaloissa Houseband, MN-tiimi ja Juhani. Raamattuopetus 5: Sinä olet jo maailman valo ja suola. Milla Koskenniemi.

Studiot:

Yksinäisyys, ystävä vai vihollinen
Harva haluaa käydä yksin elokuvissa, seurustelun loppuminen selitetään yhteisellä päätöksellä. Miksi yksinäisyyteen liittyvät suurimmat pelkomme? Yksin jäämisessä on rekkalastillinen häpeää ja noloutta. Yksinäisyys kulkee kuitenkin usein kantapäillämme. Yksinäisyyttä avaa Lauri Halme.

Kristityn vihapuheet
Ennen vanhaan kristityt taistelivat turkkilaisia ja vääräuskoisia vastaan. Nyt kaikki tänne tuppautuvat pitäisi ottaa avosylin vastaan. Miten kristityn tulee asennoitua eri uskontojen edustajiin, ja millä perusteella rasismi ja kristillisyys eivät sovi yhteen. Vihapuheesta, kristityn vastuusta ja rasismista, Erkki Koskenniemi.

Pyhän Hengen lahjat vastaan minun lahjani
Miten toimin ja millä lihaksilla teen palvelutyötäni seurakunnassa. Mistä tiedän, mikä tulee minulta itseltäni ja kuinka Jumalan Pyhä Henki minua varustaa yhteiseen hyvään? Meidän lahjoista ja armolahjoistamme seurakunnan käytössä alustelee Marika Salo.

Tykkään susta niin että halkeen
Katseet kohtaa, kämmenet hikoaa ja sydän nousee kurkkuun. Nyt puhutaan ihastumisesta, rakastumisesta, seurustelusta, hellyydestä ja toisen kunnioittamisesta. Sydämen asioista, miehenä ja naisena olemisesta ja tykkäämisestä alustelevat Eeva ja Antti Iivari.

Vainotut siskot ja veljemme
Tänä päivänä kristittyjä vainotaan ympäri maailman enemmän kuin koskaan ennen. Kaikki maailman kristityt ovat veljiä ja siskoja keskenään. Saamme nauttia vapaudestamme, mutta emme voi ummistaa silmiämme ja korviamme heidän hädältään. Mitä voimme tehdä? Vainotuista kristityistä, Miika Auvinen.

Workshopit:

Mediapaja:
Vaikuttamisen mahdollisuus numero yksi on toimiminen mediassa. Nuotta on media, jota nuoret tekevät nuorille. Anna äänesi kuulua, ja tule mukaan tekemään yhteistä mediaa. Mediapajassa Sanni Pohjannoro, Nuotta-media 

Säbäcorner:
Sisäkenkät laukkuun ja säbäkentälle. Pallo lapaan ja ranteella ylämummoon. Säbäcorner tarjoaa pelaamisen ja liikkumisen riemua Aapo Anttooran

Dance:
Yksi elämän perustarpeista on tanssiminen. Oletpa vasta-alkaja tai jo neljät säärystimet loppuun kuluttanut tanssin taitaja, sinulle kuuluu kutsu: Dance, dance, dance. Tanssi-workshopissa Ilona Perttula.

Let’s play some music:
Haluatko laulaa, soittaa tai treenata rennolla meiningillä hyvää musakappaletta? Tässä pajassa valmistellaan biisejä seuraavan päivän messuun. Treenauksen päämusadiktaattorina Houseband.

Valokuvaus:
Paja sinulle, joka katsot maailmaa usein linssin läpi. Ota oma kamerasi mukaan ja liity ihmettelemään kuvaamisen saloja. Pieniä ja isompia vinkkejä kamera kädessä ja ilman tarjoilee Onni Anttoora.

 

INFOT

Maata Näkyvissä -leiri järjestetään Karkuun evankelisella opistolla, joka sijaitsee junaradan varrella. Voit siis saapua leirille junalla tai omalla kyydillä. Tarvittaessa noudamme sinut opistolle Karkun rautatieasemalta.

 

Leirihinnasto

– Kokopaketti: 49 € (sisältää ruoat, majoituksen omin liinavaattein ja ohjelman)

– Osapaketit: pe–la 39 €, la–su 39 € (sisältävät ruoat, majoituksen omin liinavaattein ja ohjelman)

 

Ilmoittautuminen

– Ilmoittautuminen alkaa välittömästi. Ole siis ajoissa liikkeellä! Viimeistään 2.3.2018.

– Ilmoittautuneille lähetämme leirikirjeen ja laskun sähköpostitse.

 

Kulkuyhteydet

Karkkuun pääsee kätevästi junalla. Karkun rautatieasema on Tampereen ja Porin välisen radan varrella. Junamatka Tampereelta Karkkuun kestää puoli tuntia. Karkkuun pääsee myös linja-autolla. Tarkista oma matkareittisi: www.vr.fi tai www.matkahuolto.fi.