TIEDOTE 

5.12.2019 

SLEYN ENSIMMÄINEN LUONNONSUOJELUALUE PERUSTETAAN KARKKUUN 

Sleyn eli Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistys ry:n ensimmäinen luonnonsuojelualue perustetaan Karkkuun. Kyseessä on Karkun evankelisen opiston omistama noin 6,3 hehtaarin määräala, joka sijaitsee opiston lähellä junaradan ja Riippiläntien välissä. 

– Mäkipään metsäksi nimetty alue kasvaa pääosin varttunutta metsää. Olemme keväästä lähtien selvittäneet, mitä metsälle olisi ekologisesti ja taloudellisesti järkevintä tehdä, opiston rehtori Marja Koskenniemi kertoo. Vaihtoehtoina olivat niin metsäalueen myyminen, uudistushakkuu kuin luonnonsuojelualueen perustaminen. 

Aloitteen metsän rauhoittamisesta luonnonsuojelualueeksi teki keväällä Karkun evankelisen opiston henkilökunta, mutta asia vaati toteutuakseen paljon selvittelytyötä. Kun opiston johtokunta sai tiedon ELY-keskukselta, että metsäalue on mahdollista suojella, se esitti asiaa Sleyn hallitukselle, joka päätti virallisen hakemuksen tekemisestä. 

– Prosessi oli pitkä, mutta eilen saatua päätöstä kannatti odottaa. Luonnonsuojelualueen perustaminen on merkittävä asia niin opiston, Karkun kuin koko Sleynkin kannalta. 

ELY-keskuksen tekemän päätöksen perusteluissa todetaan, että Mäkipään metsä täyttää Etelä-Suomen monimuotoisuuden toimintaohjelma METSON luonnontieteelliset valintaperusteet eli on niin edustava ja arvokas, että sen suojelu voidaan katsoa luonnon monimuotoisuuden kannalta tarpeelliseksi. 

– Karkun luonto ja metsät ovat opistolle tärkeä asia ja nyt voimme omalta pieneltä osaltamme olla mukana säilyttämässä niitä jälkipolville, Koskenniemi iloitsee. 

Lisätiedot: 

Marja Koskenniemi

rehtori 

0400 159 149 

marja.koskenniemi@keokarkku.fi 

Matti Rusama 

vararehtori 

050 331 9867

matti.rusama@keokarkku.fi 

____________________________________________________________________________

Karkun evankelinen opisto sijaitsee Sastamalan Karkussa Pirkanmaalla. Opistossa toimii mm. erälinja ja lukio, jossa on 90 opiskelijapaikkaa. Opisto järjestää maahanmuuttajille aikuisten perusopetusta sekä suomen kielen opetusta. Raamattukurssi järjestetään keväin syksyin. Lyhytkursseille osallistuu vuosittain yli 4000 eri ikäistä kurssilaista ympäri Suomea. Opistolla toimii myös aktiivinen kaikenikäisistä koostuva messuyhteisö. Opisto verkossa: keokarkku.fi 

CategoryAjankohtaista
YHTEYSTIEDOT

Mainiementie 50, 38100 Sastamala

Vaihde: (03) 5134 151 (arkisin klo 9.00-15.30)

Katso henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Sähköposti: toimisto@keokarkku.fi

Päivystysnumero: 0400 951 441 (kurssien aikana, ei ilmoittautumisia), 044 770 0398 (ilta- ja yöpäivystys ma-to)

Tilinumero: Karkun Osuuspankki FI24 5113 0720 0005 23

REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

Top
Seuraa meitä: